Een nieuw berichtje (van 27 juni 2019).

We [vijf locale vertegenwoordigers van Udai-Wa-Ré] zijn bij "De motiemarkt2019" geweest. [In Enschede]. Een jaarlijks evenement om 'ideeën' en voorstellen, op tafel te leggen bij vertegenwoordigers van "de overheid". Mogelijk een foto nog op Facebook... 
In de aanmelding en ter publicatie in krant en verslag het verzoek tot "samenvatting" van "Wat is Wa-Ré-project".
Hiervoor drie trefwoorden gebruikt; [>>quote<< uit de aanmeldingsdocumentatie]

>> korte omschrijving 
onderwerpen ‘Product innovatie’, ‘Basisinkomen middels het MKB’’  en ‘collectief opleiden’. 
‘Product innovatie’
Een vinding kan leiden tot een uitvinding en een uitvinding kan aanleiding zijn tot reproductie, werkgelegenheid en export. Een nieuw product  “een hele werkgever”.  Op de markt worden een aantal innovatieve voorbeelden getoond welke hiervoor in aanmerking komen.
De ‘vinding’ betreft een eenvoudige constatering;   er zijn veel spelletjes en sporten gebaseerd op ‘duo’(;”met z’n tweeën”),ook veel op basis van ‘groep’ (;”met meer dan twee”). Een product dat bedoeld is voor ‘trio’ is –moeilijk te vinden / onbekend / nog niet echt “op de markt”.
Eén van de (innovatieve) producten is inmiddels gelanceerd onder de naam “Ga-mé”.  Eenvoudig na te maken en eveneens in digitale versie beschikbaar op het internet.        

‘Basisinkomen middels het MKB’
Een aantal test presentaties [middels webinair] hebben een bijdrage geleverd aan een facturatie model  voor (samenwerkende) zzp-ers en deelnemers in (bijvoorbeeld) een werk-leer-bedrijf.  Een test in een buurthuis leverde voldoende vertrouwen om het mee te nemen naar “de motiemarkt” en kan op de meegebrachte laptop toegelicht worden.
 
‘collectief opleiden’
Voortkomend uit een ICT bedrijf (te Nijmegen) en gefinancierd vanuit Udai-Wa-Ré (te Enschede) het bedrijf Humanic Development [te Amsterdam]. Een werkgelegenheidsproject op basis van het “Talent-ontwikkelings-plan” en ondersteund door het UWV (hiervan tevens documentatie van meegebracht).

Integratie van [alleen] deze drie onderwerpen brengt   naar voren.
 
Er is een vrij uitgebreide website welke op veel onderdelen van de totstandkoming van één en ander in gaat, al ben ik zelf voorstander van een “product presentatie/ geïllustreerde lezing” om hier enigszins ‘wijzer’ van te worden  [Als “minder conventioneel” valt http://wa-re.org te noemen.] <<

Hoewel er drie handtekeningen op papier staan [ter aanmelding van - bij de KvK.] is in de Whatsapp [communicatie groep] nog geen duidelijkheid over de bezetting naar de 5 'stoelen' van "Het 1ste Forum" {van Enschede}. 
De stoel van 'voorzitter (;woordvoerder), voorzitster (;woordvoerster), [aanspreekpunt] productie, [aanspreekpunt] overleg en [aanspreekpunt] vertaling'. Voor de taak en functie omschrijving van "Forum leden" kan verwezen naar de 'achtergronden website' {zie onderliggende verwijzingen} en naar de _upgrades bij en van de_   “product presentatie/ geïllustreerde lezing”.
Vooralsnog blijven de webinair doorgaan (op basis van uitnodiging) en zijn er [in Enschede] nu twee inloop locaties. Een derde is 'in de maak' en hoopt in de herfst aansluiting te kunnen vinden.    

Fijne dag verder.


2 april 2019

Nou.... het was al even "weer stil" op deze site. Dat komt ervan, als je een half jaar een beetje ...ehmm.... doodziek zou mogen worden genoemd..... Maar ja. 
Er is _natuurlijk_ nog heeeel veel, noem het maar "aanvullends" bedacht... waarover niet echt veel te lezen valt..... Voor de één een 'happy' voor de ander een 'sad'. Waar aan gesleuteld is geweest is, in navolging van de poging in Enschede-zuid een [in de gedefinieerde vorm] 'forum' tot stand te brengen, hetzelfde te concretiseren in Enschede-Noord [;..andere locatie]. EN _het mag geschreven & gezegd_ "het begint erop te lijken". We hebben in elk geval 'inloop-uren' gestabiliseerd [op woensdagen van 12:00-15:00]. Bij elkaar komen. 
Nu zien, dat 'we' verder komen. Nog steeds last van de 'dan kan ik niet' mentaliteit van genodigden (of het nu in de rol van 'gastspreker','panel-medewerker' of gewoon, als 'gast' is). 
Maar.... we geven niet op. 
Daar is het leven 'te kort' voor.

Frank is geweldig bezig (en René ook wel), op facebook enzo dus heb ik niks te klagen....

Morgen is het weer woensdag, en er is inmiddels een internetverbinding gemaakt op het nieuwe adres en, er staat een echte Tchi-mu-tchon.....   

Het valt nog steeds niet mee, met alle technologische middeltjes die er bedacht zijn, dat gevoel van ´contact´, die communicatie vanuit en met je hart, te beleven via internet. En daarom blijf ik bij de kreet `Come to the T`.....

Ik zou graag een gast spreker uitnodigen over `als technologie een bedreiging wordt voor civiele waarden, dan heeft ´de mens´ de plicht, om in te grijpen`.... Natuurlijk kan ik ook iemand anders vragen daar een spreekbeurt over te houden.... zien doen we allemaal.

Dooooeeeg.

 

Op verzoek het logo van Udai-Wa-Ré [kvk 08132060] (na de interne reorganisatie binnenkort geclassificeerd onder de noemer  'relatiegeschenken en educatieve voorwerpen').

Logo-UWR

Important note if you DID NOT open this page using Internet Explorer

(see 'update 01- feb-2016' below)

                  The add-ins "FUe" & "Ga-Mé" are made using Excel in html      (Chrome/Mozilla/Firefox a.o. browsers & Apple/ iPad/ Android cannot handle such files)
Being essential to 'Wa-Ré' some steps have to be taken (like 'insert the owc11'plugin to 
the windows environment). If you're un-skilled, invite someone to help you out here. :-)

-------------------------------------------------------------------------------------------------

01 november 2016; Teken van leven + promotie van het boek "De Kanarie in de kolenmijn" [mevr. Marianne Thieme & dhr. Ewald Engelen] "Core-thinktank" vertegenwoordigers alsmede 'visionairen' met een stem naar een volksvertegenwoordiging onder de vlag Partij voor de dieren. [zegt het voort en benut je stemrecht..... "Mensen" zijn zoölogisch gezien ook  "dieren".... bovendien zijn ze dikwijls 'beestachtig', dus kan dit echt een smart-vote heten].  

Tevens hier een "sorry" naar Ewald over achtergrond info t.a.v. De TRUST [wat aanloop materiaal (voor de geplande update van de First Supplement  en wat info onder Software van bron materiaal.)... er waren meer items gisteren om wat aandacht aan te besteden.... Een uitnodiging en een 'presentatie' gesprek blijft (nog steeds) nuttig en tevens zinvol. Een download van een micro model basisinkomen kleinbedrijf staat verder onderaan deze pagina (vermeld als FU-e)... Om wildgroei en plagiaat tegen te gaan is gekozen voor distributie van het wat uitvoeriger "buurthuis" model. 

Ik word ouder en vermoeider en veel van de mede grondleggers van "Udai" gaan (leeftijdsverschijnsel) 'dood'.... dus ... tsja.... kijk maar of je een belletje wil plegen [helpdesk: 06 2355 4203 / 1e aanspeekpunt: 06 41860810 / 2e aanspeekpunt: 06 4358 9709] of een mailtje [aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.] wil spenderen voor een [dedicated] ontmoeting hierover.

Einde tekst van 1 november 2016

Naar aanleiding van de paar bezoekers die te verwachten zijn na het bijwonen van Bussiness Bootcamp 16-17-april-2016

Even dit: De optie bestaat een "verse" groep te starten [bijvoorbeeld op LinkedIn/Facebook of zelfs www.minds.com

              update juli 2016: Deze groep heeft zich tot stand gebracht inmiddels als Tribe Udai-Wa-Ré [op FaceBook]
Aanspreekpunt en contactpersoon Frank Voesten [Kessel-Venlo]

Dan de gevraagde links naar sites van en geassocieerd met; Het T.O.P. [Talent Ontwikkeling Programma] onderdeel van CO3logie  [scroll naar beneden]. Aanspreekpunt en contactpersoon Chris van Rooij [Nijmegen]
Humanic Development is "de vestiging" in Amsterdam; een consortium van zelfstandige ondernemers, stoeiend met het implementeren van de basis inkomens principes neergelegd in "de T.R.U.S.T"[TpointRegistration&UraSystemTemplate].
Aanspreekpunt en contactpersonen Elmar Geurts en Frank Breet [Amsterdam-Haarlem-Hoofddorp]
Als onderdeel / deelnemer daarvan 'belast' Udai-Wa-Ré [Enschede] zich met verder onderzoek naar het 'implementeerbaar maken' van T.O.P. & TRUST binnen vrijwilligers initiatieven.

Ook vanuit het landelijke initiatief "De Soevereine Mens" is belangstelling getoond; Aanspreekpunt en contactpersonen
Leo Bijl en Luca van Dinter [locatie "Internet" / http://www.ikclaimmijnnaam.nl/ http://www.dereunie.info/ ]

einde update juli 2016

Ik ben al een tijdje 'actief' geweest [als blogger] en het bedrijf heet "Uda-Wa-Re". [re-productie RBE artikelen en implementatie van [op kleine schaal] van basis-inkomen-principes.
Kijk even _als je daar tijd voor wil maken (natuurlijk)_ op  https://www.facebook.com/henk.luth (opens a new window); daar zit ook een "groepje" dat stoeit met 'gedachten goed' ditmaal onder de banner van "Het Wa-Ré Project". Op LinkedIn bestaat eveneens een "Wa-Ré Project" en bij OUTSIDE OF THE BOX THINKERS kun je (bij show activities, onderwerpen nalezen waarlangs mijn bewustwording is gegroeid.... mocht je daar tijd voor willen maken of inzicht in willen krijgen......, tijdens een regenachtige winteravond ofzo). 

Het Wa-Ré project is een voortvloeisel uit Udai, iets [dat in my mind] bron zou kunnen heten van diverse [global] initiatives. 

Aandachtspuntje: Most 'source-files' of "Udai" are situated on http://www.udai.info/indexs.html (opens a new window)
Ik ken nog wel iemand "which knows his way around" op die site, maar zonder [verbale] hulp is het een beetje ...lastig, dat te vinden wat je nuttig zou kunnen noemen.
Een 'attempt to webshop' vindt je bij het stukje tekst (hieronder met .... In 2012 is deze pagina opgezet. )

Karakteristiek van een deelnemer/deelneemster aan 'Udai' is gebleven bij "Het Wa-Ré"; je 'bemoeit' je niet met "de wereld", maar met die paar aardige (of liever nog 'wijze' mensen), waar je daadwerkelijk wat voor kunt doen. Meestal zijn dat niet veel meer dan 5 of zes. Dat zijn mensen dus, waar jij je bij betrokken (wilt) weten en waar je de ervaring mee uitbouwt, bij betrokken te zijn.  

Omdat ICT skills nuttig zouden zijn 'onafhankelijk' te kunnen heten in een 'digitale samenleving' is 'begeleiding' een prioriteits- issue in de initiele communicatie. Daarvoor is een handout geschreven ("Teamviewer voor dummies" versie Engels / Nederlands) en is het slim Teamviever te downloaden en te installeren ) [Engelse versie Nederlandse versie]  
Dat je een nieuwe versie kunt downloaden .... Fijn;..... we willen er mee werken en niet alleen maar variatie [verwarring] upgraden. Je kunt hiermee heel prettig je eigen buroblad en werk sharen met anderen en betrokkenen kunnen in een micro-webinairs uitleg geven aan wat je niet snapt (of niet geïnstalleerd krijgt van de software die je voor 'het Wa-Ré' nodig hebt, en kunt gebruiken). 

Kijk dus even lekker rond, en zie maar of je (al dan niet tijdelijk) bereid bent 'friend' te heten op facebook. Die PB optie daar biedt ook mogelijkheden je beltegoed te sparen en face to face ontmoeting te organiseren.

Einde "even dit".          Bedankt voor dat je hier hebt willen lezen. 

Nog iets "in het algemeen"; pagina verwijzingen in stukjes tekst openen een nieuw tabblad/ venster. Die kun je (na het bekijken ervan) beter sluiten. Meerdere snelkoppelingen (op zo'n verwijzingspagina) zijn 'gestorven' (dus wordt het doorlezen verwarrend)....  Volgens Brigitte Kaandorp is zoiets niet de bedoeling.

 

update 01-feb-2016    

Important update if you DID NOT open this page using Internet Explorer:
Click here or on the image below to open the page.   
                           Follow the instructions and run IE-tabhelper (uitvoeren).Refresh (F5) the Wa-Ré page   and then click on the e icon (right-image) in top-right of Chrome browser.
The site opens in Internet Explorer; ....next step to run FUe & Ga-Mé (below) is: install owc11 (for Office)


Probeer nu de online versies van FUe en Ga-Mé [Explorer use only] tip  paste de provided link(s) in de Internet Explorer browser.[er wordt nog gewerkt aan een YouTube hierover.... dus later; .... ] of  Download Excel-FUe-Ga-Mé .zip hier (Again... use a 'normal' (windows) PC that has Office (version 2003 and higher) and install that owc11 plugin).[It doesn't bug me if you cannot help yourself in finding any form of help (from anybody).... ; if you don't want help, save yourself a coin and don't call the helpdesk]...... and don't sent me an email in which you want to explain what you were doing here [either].  

In 2012 is deze pagina opgezet. In de vooronderstelling dat daarmee iemand gediend zou kunnen zijn. (...viel tegen).

Het stukje tekst hieronder komt dus uit 2012
"/" Deel 1: Inleiding    Deel 2: Hoe.  Deel 3: Waar en Wanneer. Deel 4: Stemmen.                                                  
Zoals bekend gemaakt door Yoshikazu Okada (†1974) en Ad Beers (†1998) wordt onze beschaving gekenmerkt door 'uitsluiting'. Wij 'sluiten uit'. Dat wil zeggen... wij, als collectief worden gekenmerkt door het verschijnsel dat wij 'uitsluiten'. Wij 'discrimineren'. Een onderdeel van ons denk vermogen. Een onderdeel dat in het individu te maken heeft met het vermogen 'te kiezen'.